Plan Cadastral la scara 1:500 în București

Plan Cadastral la scara 1:500

Un Plan cadastral (la scara 1:500) este o reprezentare cartografică derivată din ridicările topografice.A fost realizat în perioada 1975-1985.Acesta evidențiază elementele de planimetrie din teren.

Aceste planuri devin planuri cadastrale atunci când includ detalii specifice. Detaliile specifice includ numerotarea punctelor de hotar care delimitează unitățile administrativ-teritoriale. De asemenea, includ limitele intravilanului și numerotarea parcelor de teren. Precizarea categoriilor de folosință se face prin semne convenționale. Reprezentarea construcțiilor din teren și numărul adresei fiecărui imobil sunt incluse. Un Plan Cadastral la scara 1:500 este esențial în analiza detaliată a terenurilor urbane.

    Ai nevoie de Copia Planului Cadastral?

    Continuă

    Scopul principal al unui plan cadastral este de a evidenția detaliile terenului. Totodată are și scopul de a stabili caracterul legal al amplasamentelor din teren. Acesta ajută la stabilirea corectă a detaliilor liniare și la identificarea poziției exacte a fiecărui imobil în cadrul localității.

    În contextul densității ridicate a zonei construite din București, se folosesc două tipuri de reprezentări cartografice. Una dintre ele este reprezentarea la scara 1:500. Această scară fixă surprinde în mod detaliat elementele învecinate cu imobilul deținut. Parcela de teren este redată într-un spațiu restrâns. Detaliile sunt redate la o scară de 0,5 metri.

    Un Plan Cadastral la Scara 1:500 – aceasta scara este utilă pentru evidențierea zonelor restrânse din țesutul urban, cum ar fi străzi sau cartiere rezidențiale. Detaliile precise sunt esențiale din punct de vedere urbanistic și al amenajării teritoriului, mai ales atunci când se analizează adăugarea de noi elemente la construcțiile deja existente.

    Acest plan cadastral permite monitorizarea amplasării construcțiilor atât din zona înconjurătoare, cât și din interiorul imobilului, identificând zonele de acces și spațiile disponibile. De asemenea, oferă informații despre infrastructura edilitară și încadrarea imobilului într-o categorie de folosință, fiind util în determinarea posibilelor restricții legale referitoare la construcții în anumite zone.

    Acest articol a fost redactat în data de 2024/04/03 și nu are caracter oficial. Pentru informații oficiale și actualizate te rugăm să te adresezi Oficiului sau Biroului de care aparține imobilul dumneavoastră. Extrase.ro nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele erori sau întârzieri în actualizarea informațiilor.

    Categorii articole